Ecografie Obstetrică-Ginecologie

Clinica AMCA Medical - ECOGRAFIE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE

Servicii medicale de calitate:

Ecografia este metoda prin care se pot vizualiza diferite structuri anatomice cu ajutorul ultrasunetelor. Principiul ecografiei este asemanator celui sonar si consta in emiterea de ultrasunete de catre o sonda speciala. Aceste ultrasunete sunt reflectate de structurile anatomice intalnite si apoi receptionate si transformate intr-o scara de tonuri alb-negru pe monitor. Ultrasunetele sunt vibratii mecanice cu frecvente de peste 20.000 Hz, imperceptibile auzului uman, care sunt inofensive pentru structurile anatomice pe care le intalnesc.

Pregnant woman doing ultrasound scan in the prenatal clinic, mother worried about health of her future baby, happy pregnancy time

Stetoscop optic

Practic este vorba de o harta acustica ce deseneaza organe sau tesuturi, in diferite planuri, in functie de pozitia transductorului, de aceea fiind denumita si „stetoscop optic”.
Ecografia este o metoda imagistica sigura, fara efecte adverse asupra structurilor examinate, usor accesibila, fara costuri mari si care poate vizualiza orice structuri anatomice, cu limitari la nivelul plamanului, osului si creierului, din care se pot vizualiza doar anumite parti, iar in cazul creierului, doar la varste tinere, cand suturile dintre oasele care alcatuiesc cutia craniana – fontanelele, nu sunt inchise.

Medici specialiști

Alege întotdeauna profesionalismul!
placeholder-2Locație
clockProgram Lucru
pencil-writing-on-notebookFormular Contact
emergency-callSunați-ne acum