Ginecologie

Clinica AMCA Medical - GINECOLOGIE

Servicii medicale pas cu pas:

Ginecologia este o specialitate care se ocupa cu afectiunile sistemului reproducator feminin (ovare, trompe uterine, vagin, vulva si glanda mamara).

Sunt vizate depistarea si tratamentul patologiei sferei genitale feminine: perturbarile florei vaginale, BTS (bolile cu transmitere sexuala), metode contraceptive, screening-ul cancerului de col prin examenul Babes Papanicolau.

De asemenea, sunt vizate si diagnosticarea si tratarea formatiunilor aparute la nivelul organelor genitale interne (fibrom uterin, chist ovarian), dar si probleme de infertilitate si patologie a menopauzei.

Examenul ginecologic de rutină poate descoperi din timp unele afecțiuni/stări anormale ce țin de sănătatea ginecologică a femeii, evitându-se complicațiile ce pot apărea în timp.

Woman healthcare, pregnancy and gynecology concept. A woman's hands holding a heart symbol on belly

Examenul ginecologic de rutină

Constă în:
1

În examenul fizic complet al organelor genitale

2

Ecografie transvaginală

3

Screening pentru cancerele genitale

4

Teste screening pentru boli cu transmitere sexuală

5

Educație pentru menținerea sănătății sexuale

17 - Servicii medicale Ginecologice

Alege întotdeauna servicii medicale ginecologice de calitate.
1
Consultatii senologie
2
Ecografie mamara
3
Intrerupere sarcina (chirurgical sau medicamentos)
4
Insertie dispozitiv intrauterin
5
Extractie dispozitiv intrauterin
6
E.r.a.d.-electro-rezectie cu ansa diatermica
7
Electrocauterizare
8
Excizia leziunilor vulvare-biopsie excizionala
9
Excizie papiloame,veruci,keratoze seboreice
10
Cauterizare condiloame
11
Curetaj uterin biopsic
12
Extirpare polip endocervical
13
Tratamentul abcesului glandei bartholin
14
Consultatii
15
Colposcopie
16
Ecografie ginecologica
17
Analize de specialitate

Recomandările medicilor specialiști

Înainte de investigatii ginecologice se recomandă:

Pentru a putea pune un diagnostic corect si precoce, in functie de concluziile medicului ginecolog, se pot recomanda diferite investigatii precum:

Consultatia ginecologica se recomanda a fi efectuata anual, dupa inceperea vietii sexuale, indiferent de absenta simptomelor, si de fiecare data cand apar stari neplacute (sangerari menstruale anormale, sangerari intermenstruale sau dupa contactul sexual, absenta menstruatiei, secretii vaginale abundente si urat mirositoare, dureri pelvi-abdominale).

Consultatia senologica presupune inspectia si palparea sanilor, pentru a depista eventuale afectiuni mamare.

Examenul citologic Babes-Papanicolau sau Testul PAP este investigatia utilizata pentru screening-ul modificarilor colului uterin. Este o procedura nedureroasa, neinvaziva si rapida si este cel mai important test-diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin (displaziei cervicale) si a cancerului de col uterin (cancerul cervical).

Examenul secretiei vaginale se recolteaza atunci cand apar modificari ale secretiilor vaginale precum miros neplacut, culoare alb-tulbure sau transparenta sau nuanta galbuie, simptome care pot indica prezenta unei infectii, a unei boli cu transmitere sexuala, etc.

Ecografia transvaginala reprezinta o examinare avansata, de mare acuratete, a organelor genitale feminine cu ajutorul ultrasunetelor, folosind un transductor introdus in vagin. Este metoda imagistica cea mai utilizata de investigare a afectiunilor organelor genitale feminine: uter, ovare, trompe uterine. Ecografia transvaginala permite un grad mare de acuratete a diagnosticului, intrucat se efectueaza cu transductori dedicati, cu frecventa si rezolutie mare.

Colposcopia reprezinta o tehnica de examinare a colului uterin care se realizeaza cu ajutorul unui microscop special, ce poarta denumirea de colposcop. Reguli de respectat inainte de controlul ginecologic.

Evita contactul sexual cu 48 de ore inainte de consultul ginecologic;

Evita spalaturile vaginale inainte cu cateva zile de recoltarea probelor din vagin.

Opreste administrarea oricaror tratamente vaginale si a lubrifiantilor.

Nu folosi tampoane interne.

*Tratamentele prescrise de medicul specialist sunt individuale și rezultate pot sa difere in funcție de patologia fiecărui pacient.

Medici specialiști

Alege întotdeauna profesionalismul!
placeholder-2Locație
clockProgram Lucru
pencil-writing-on-notebookFormular Contact
emergency-callSunați-ne acum