Hematologie Clinică

Clinica AMCA Medical - HEMATOLOGIE CLINICĂ

Servicii medicale pas cu pas:

Hematologia este stiinta care se ocupa cu studiul sangelui si a bolilor de sange. In domeniul medical, hematologia include tratamentul afectiunilor sangvine si afectiunilor maligne, incluzand tipurile de hemofilie, leucemie, limfom si anemie de siclemie. Este o ramura a medicinii interne care se ocupa de fiziologia, patologia, etiologia, diagnosticul, tratamentul, prognosticul si prevenirea tulburarilor legate de sange.

Hematologii se concentreaza in mare parte asupra organelor limfatice si a maduvei osoase.

Hematologia este stiinta care se ocupa cu studiul sangelui si a bolilor de sange. In domeniul medical, hematologia include tratamentul afectiunilor sangvine si afectiunilor maligne, incluzand tipurile de hemofilie, leucemie, limfom si anemie de siclemie.
Hematologia este stiinta care se ocupa cu studiul sangelui si a bolilor de sange. In domeniul medical, hematologia include tratamentul afectiunilor sangvine si afectiunilor maligne, incluzand tipurile de hemofilie, leucemie, limfom si anemie de siclemie.

Simptome ale bolilor din cadrul specialitatii de hematologie

Servicii medicale de calitate

Bolile de sange, specifice hematologiei, por provoca diverse simptome in aproape orice zona a corpului. Printre acestea putem aminti:

1

oboseala, slabiciune, dificultati de respiratie

2

febra si infectii recurente

3

sangerari anormale si vanatai

Ce boli fi tratate in cadrul specialitatii de hematologie?

In cadrul specialitatii de hematologie pot fi tratate bolile de sange. Aceste boli apar intr-o mare varietate. Dintre acestea putem aminti urmatoarele:

o boala des tratata de medicii din cadrul specializarii de hematologie este anemia. persoanele cu anemie au un numar redus de globule rosii. Forma usoara a anemiei de multe ori nu provoaca simptome. Forma mai severa poate cauza oboseala, piele palida si dificultati de respiratie cu efort;

fierul este necesar organismului pentru a produce celule rosii din sange. Cantitatea mica de fier si pierderea de sange din cauza menstruatiei sunt cele mai frecvente cauze ale anemiei cu deficit de fier. Tratamentul include pilule de fier sau, rareori, transfuzii de sange;

o alta boala din sfera hematologiei este deficienta de B12. Aceasta afectiune impiedica organismul sa absoarba suficient B12 in dieta. Acest lucru poate fi cauzat de o afectiune autoimuna.

o muscatura de tantar transmite un parazit in sangele unei persoane, unde infecteaza celule rosii din sange. Periodic, ruptura celulelor rosii din sange determina febra, frisoane si leziuni ale organelor. Aceasta infectie a sangelui este cea mai frecventa in anumite parti ale Africii, dar poate fi gasita si in alte zone tropicale si subtropicale din intreaga lume. Cei care calatoresc in zonele afectate ar trebui sa ia masuri preventive;

o forma de cancer de sange care se dezvolta in sistemul limfatic. In limfom, o celula alba devine maligna, se inmulteste si se raspandeste anormal. Tratamentul cu chimioteapie poate vindeca uneori pacientii;

o alta boala care poate fi tratata in cadrul specialitatii de hematologie este leucemia. Este o forma de cancer de sange in care o celula alba devine maligna si se inmulteste in intriorul maduvei osoase. Chimioterapia si/sau transplantul de celule stern pot fi utilizate pentru tratarea leucemiei si pot conduce la o vindecare.

*Tratamentele prescrise de medicul specialist sunt individuale și rezultate pot sa difere in funcție de patologia fiecărui pacient.

Medici specialiști

Alege întotdeauna profesionalismul!
placeholder-2Locație
clockProgram Lucru
pencil-writing-on-notebookFormular Contact
emergency-callSunați-ne acum